תרומה לבית כנסת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/07/18 16:52 כח בתמוז התשעח

שאלה

שלום הרב!

אדם תרם חפץ לבית הכנסת (ללא כל התנייה)) עקב סכסוך עם הנהלת בית הכנסת ועם הרבה מהמתפללים תלש את החפץ ולקח אותו.

האם זה גזל ?

האם חייב לקיים לקיים "והשיב את הגזילה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

תרומה שניתנה באופן מוחלט לבית הכנסת - אסורה בלקיחה, גם על ידי התורם.

אני מבקש להדגיש כי אני לא מדבר על המקרה הספציפי הזה - כי לא שמעתי את שני הצדדים.

רק על העיקרון.

זו הלכה מפורשת.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן