תרומה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/10/19 05:59 כד בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני פונה אליך משום שאני די מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.

בסמוך לתקופת החגים התחלתי במיזם איסוף כספים למטרת רכישת בגדי חג לנוער בסיכון. מרבית הכספים הועברו אליי דרך אפליקציה לחשבון הבנק (וחלק קטן מהם במזומן) . שלחתי את אמא שלי לקנות את הבגדים מכספה שלה, ואת הכספים שהועברו אליי כתרומה, החזרתי לה.

עד כאן הכל בסדר ותקין ב"ה.

הבעיה התחילה כאשר הועבר אליי דרך האפליקציה סכום נוסף של כסף (80 ש"ח) ממספר מכרים וחברים. השאלה שלי היא, מה לעשות עם הכסף? אני יכולה לנסות להעביר לכל אחד בחזרה את סכום תרומתו ( כ20 ש"ח כל אחד), זו קצת בירוקרטיה אבל זה אפשרי בהחלט . אך אני יכולה גם לתרום את הסכום שגם ככה הוקדש לתרומה. העניין הוא שהתרומה לא תהיה עבור בגדים לחג כפי שהובטח, שהרי הבגדים כבר נרכשו, ותקופת החגים נגמרה.

אשמח לתשובה מפורטת כמה שיותר מוקדם אם אפשר!

תודה רבה רבה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם נגבו כספים למטרה אחת אסור לעשות בהם שימוש למטרה אחרת. נראה לי שהמטרה של תרומה זו היא רכישת בגדי חג. לכן אם תקני בכסף בגדי חג ותתני לנוער בסיכון, גם אחרי החגים הנוכחיים (בכל שבת לובשים בגדי חג, וגם לאירועים חגיגיים נוספים כמו חתונה או ברית מילה, וודאי יוכלו ללבוש את הבגדים לחגים הבאים) זה שימוש הוגן בכסף. הואיל ומדובר רק בארבעה תורמים - תודיעי להם על הפעולה שלך. כדי להיות בטוחה שאין להם התנגדות.

אם אינך מעוניינת או לא יכולה לקנות בכסף בגדי חג - תחזירי אותו לתורמים.