תקציר תפילת שחרית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/03/19 11:37 יח באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב.

שאלתי: כיצד אוכל להתפלל שחרית בקיצור?

אבי מתעקש שאתפלל תפילת שחרית במינימום זמן ובתימצות כיוון שדואג הוא לשלומיעקב מחלה נפשית - 'הפרעה דו קוטבית' או בלועזית: מאניה דיפרסיה - חושש הוא שמא תפילה מרובה מצידי תגרום להתפרצות ההפרעה דבר שמאד מאד לא רצוי בלשון המעטה).

לדעתי תפילה מרובה לא תגרום לכך אך אבי חושש מאד, הוא אינו דתי אך לדעתי עלי לכבדו שלא אגרום לו לצער ולחרדה יתירה.

אי לכך - האם תוכל בבקשה לומר לי אילו חלקים בתפילת שחרית עלי להתפלל תתן לי רשימה מדוייקת אם תוכל - או מהם חלקי התפילה החשובים ביותר שחייב אני להתפלל אותם. תודה. אולי אציין גם שאני ממוצא אשכנזי אך בחרתי ללכת לפי עדות המזרח, גם ע"י תפילה מסידור ספרדי ('עבודת השם') וגם לפי ההלכות והכל. ואני שמח מאד שבחרתי בדרך זו. דרך אגב, חשבתי שאולי חשוב שאציין בפניך את חלקי התפילה שכרגע אני אומר בכל בוקר בשחרית:

ברכות השחר וכו'/ ארבע פרשיות / פיטום הקטורת(ללא אמירת כל הקורבנות) / קריאת שמע + ויציב ונכון וקיים / תפילת שמונה עשרה / שיר של יום (לא אומר את כל הוידוי הארוך שלפני זה) / קווה אל ה' וכו'(לא אומר 'צדקתך צדק לעולם..' ו 'בית יעקב לכו ונלכה..') / אומר שוב פיטום הקטורת ואז עלינו לשבח).

אנא תן לי חוות דעתך וכאמור תן לי רשימה מדוייקת של חלקי תפילה מקוצרת שעלי לומר בתפילת שחרית.

תודה רבה כבוד הרב

בברכה,

יעקב

תשובה

לשואל שלום,

איני מצוי בפרטי מחלתך, אך אכתוב כאן את המדרג, לפי תוספות.

כמובן שכל דבר שהסרת מהתפילה, יכול אתה להשלים בהמשך היום.

1. ברכות השחר וברכות התורה / ברוך שאמר / אשרי / ישתבח / יוצר + אהבת עולם + אמת ויציב / שמונה עשרה.

2. פסוקי פרשת קרבן התמיד (קצר) / תחנון של יום רגיל / אשרי + ובא לציון.

3. שאר מזמורי התהילים בין ברוך שאמר לישתבח.

4. שיר של יום / פיטום הקטורת.

5. ההקדמה וסדר הקרבנות שלפני התפילה / עלינו לשבח.

בריאות איתנה ושמחה בכל אשר תפנה.