תפילת שמונה עשרה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/05/20 13:13 כה באייר התשפ

שאלה

שלום רב.

אשמח מאוד אם כבוד הרב יוכל להסביר לי מה משמעות המילים בתפילת שמונה עשרה בברכה מכלכל חיים, כאשר נאמר-"ומקים אמונתו לישני עפר"

וכן גם בברכה הראשונה של מגן אברהם, הבנתי כי אם לא התכוונתי בברכה הזו התפילה 'אינה נחשבת', אשמח לדעת למה ומה משמעות הברכה.

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

טוב שעוסקים בביאורי תפילה.

"אמונה" בלשון התפילה היא "אמינות". גם בתנ"ך. ולכן פירוש המילים הוא "ומקיים את אמינותו (כלומר: הבטחתו) לאלו שנפטרו (ישני עפר). והברכה תחתום "מחיה המתים".

הברכה הראשונה היא הפנייה אל הקב"ה, שאנו עומדים לפניו. אם לא התכוונו בה - כל שאר התפילה אינו משמעותי. מבין כל התארים הרבים של הקב"ה - נבחר התואר "מגן אברהם" כדבר החשוב לנו ביותר על הקב"ה בהקשר של התפילה: העובדה שהוא הגן על אברהם אבינו בתחילת המסע של היהדות, ואנו מבססים על כך את אמונתנו ובטחוננו שהוא עימנו.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן