תפילת שחרית ביחיד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/06/19 10:12 כב בסיון התשעט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שנים אני עם אותה בעיה ואין לי מושג עדין מה לעשות..

יש לי בעיה רפואית שגורמת לי לעייפות וככה יוצא שאין לי יכולת ללכת למניינים כמו בעבר ויוצא שהמקסימום שאני יכול זה להתפלל בבית וגם אז לא תמיד יש באפשרותי להתפלל את כל התפילה..

כל פעם ששאלתי רבנים מה המינימום שאני צריך לעשות בכדי לצאת ידי חובה לא הצלחתי להבין את התשובות,תמיד מרגיש לי שאני עובד על עצמי ולא באמת זוכה לעשות את המינימום הנדרש..

התשובות בד"כ היו מעורפלות במיוחד כשאני הרבה פעמים לא מבין מושגים של התפילה למרות שאני מתפלל מגיל 16 עדין בקטע של מושגים קשה לי...

אז מה שרציתי לדעת אם הרב יכול להסביר לי במילים הכי פשוטות

מה נדרש ממני הלכתית כרגע בשביל לקום בבוקר להתפלל ולהרגיש "עשיתי את המינימום שנדרש ממני ..." להרגיש שבאמת התפללתי ....

תודה

תשובה

שלום

החובה היא להתפלל בשלימות, במניין. אתה אומר שאינך יכול רפואית לעמוד בחובה זו. על כן, עליך לעשות מה שאתה כן מסוגל מבחינה רפואית. מה אתה מסוגל? זאת הרופא ואתה יודעים.

כל טוב