תפילת שחרית בזמן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/11/19 15:08 כח בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

אם סוף זמן קריאת שמע בבוקר הוא 8:40 וסוף זמן תפילה הוא 9:37 איך אני אמורה להתפלל שחרית אם אני מתפללת בשעה 8:00 ועבר זמן קריאת שמע? מותר לי לקרוא שמע או שאני צריכה לדלג על "יוצר אור ובורא חושך" ו"שמע" וישר לעבור לשמונה עשרה ואם אני מתפללת ב9:00 אני יכולה להתפלל שמונה עשרה ושמע?

מחכה לתשובה בבקשה,תודה מראש!

תשובה

לשואלת שלום,

א. מותר להתפלל אחרי זמן תפילה, עד חצות ויש לך שכר תפילה. אז מדוע נתנו זמן זה? קודם כל כדי להגדיר שכר תפילה בזמנה.

שנית, לאחר זמן תפילה לרוב הדעות וכן דעתי שאין אומרים ברכות קריאת שמע בשם ומלכות ("יוצר אור ובורא חושך... יוצר המאורות" + "אהבת עולם... אוהב עמו ישראל" + "גאל ישראל").

חלק מיוצאי אשכנז נוהגים שכן לומר ברכות שמע גם אחרי זמן תפילה.

(מקור: שולחן ערוך סימן פט | בן איש חי וארא ה | הליכות עולם שם | באו"ה בדעת הרמב"ם)

ב. כן, מותר לך לקרוא קריאת שמע גם אחרי זמן קריאת שמע. שוב, הזמן הוא כדי להגדיר זמן שכר המצווה מן התורה.

(מקור: שו"ע סימן נח ו)

יום מבורך