תפילת יחיד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/20 05:32 א בחשון התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ברשותך עוד שאלה על תפילת יחיד בימים נוראים אלה של קורונה אשר הוציאה אותי מבית הכנסת לאחר שנה וחצי ורמה לי להתפלל עם עצמי. (נכון שזאת בחירה שלי לצאת מהבית בשעה מוקדמת 06.00 בחירה מוטעית אבל כך זה כעת).

השאלה שלי היא בעיקר למקרי קיצון כמו היום מבחינת הזמנים.

האם ניתן להניח תפילין לפני עלות השחר, פסוקי זמרה ואז לאחר עלות השחר קריאת שמע תפילת עמידה אשרי ושאר התפילה. (בראש חודש גם הלל) ואז כאשר מגיע זמן תפילין לברך עליהן. ולהוריד אותן?

ברור לי שזה בדיעבד לגמרי, אופציה אחרת היא פשוט לעשות כל התפילה בישיבה באוטובוס ללא תפילין.

סליחה על האריכות ותדה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

בשעת הדחק הדבר מותר.

אולם נראה כי להפוך את זה לנוהג קבוע - זה יהיה דבר לא נכון.

לא הבנתי את האפשרויות השונות, ולכן קשה לי להכריע ביניהן.

כל טוב ויישר כוח על חיפוש הדרך הראויה