תפילת הנחת תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/03/20 09:41 א בניסן התשפ

שאלה

שלום,

לאחרונה לקחתי על עצמי את מצוות הנחת תפילין, אך כשחיפשתי את סדר התפילה בעת ההנחה נתקלתי בשני נוסחים, אחד שהוצאתי מאתר בית חב"ד וכולל "שמע ישראל" והשני תפילה עם תוכן שמזכיר את יציאת מצרים, בכור פטר וכו', אך אלה לא מוזכרים בסדר המופיע באתר בית חב"ד.

להלן הקישור מבית חב"ד

https://teken-chabad.co.il/tefilin/tefilin-prayer/

שאלתי היא, האם ייתכן ויש שני נוסחים שונים לאשכנז וספרד? ואם כן, למה?

תודה ובשורות טובות!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש הרבה נוסחאות בתוך קהילות אשכנז ובתוך קהילות ספרד, וכן קהילות תימן, רומא ועוד. על כן הדרך הייעוצה לך היא לקבוע לעצמך דרך שאתה הולך בה, מנהגי ספרד לפי הראש"ל הגר"ם אליהו זצ"ל או הראשון לציון הגרע"י זצ"ל, ואם אתה אשכנזי תבחר לך קהילה ודרך אחת. ובכך תמצא את מבוקשך, אם כל פעם תחפש באתרים וכדו' הדבר לא יגמר, ולכן "עשה לך רב".

חודש מבורך

בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ