תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/20 23:46 יב בתמוז התשפ

שאלה

שלום וערב טוב כבוד הרב, לפני שאשאל את השאלה אתן קצת רקע.

שבוע לפני שעליתי לתורה שברתי את יד שמאל, את היד שעליה הייתי אמור להניח תפילין בפעם הראשונה בחיי (אני ימני) , אז כשעליתי לתורה הניחו לי את התפילין ביד ימין.

לאחר שהורדתי את הגבס ביד שמאל הנחתי תפילין בעצמי עליה.

מאז ועד היום אני מניח ברוך השם.

לפני כשבועיים, ראיתי במקרה סרטון של בחור ישיבה שמסביר איך להניח וראיתי שהוא מלפף את רצועות התפילין של היד כלפי חוץ (משהו שלא כל כך שמתי לב אליו עד לפני שבועיים) , מה שמאפשר לו להעביר את הרצועות מימין ומשאל לאצבע האמה כשהוא מגיע לכף היד.

עד היום הייתי מעביר את הרצועות של היד כלפי פנים (מלפף לכיוון של הגוף) והייתי מעביר את הרצועה רק משמאל לאצבע האמה.

יום אחרי שראיתי את הסרטון ניסיתי ליישם את זה על עצמי, אך גיליתי שהרצועה יכולה להתלפף רק לחלק התחתון של היד (כלפי פנים), וכשהבנתי את זה ישר עלו בי חששות שאולי אני מניח תפילין 7 שנים עם תפילין של שמאליים בכלל ..

האם הנחתי כל הזמן הזה עם תפילין של יד ימין? או שיש דרך לסדר את הרצועה שתתלפף כלפי חוץ? והרב ממליץ לקנות אולי תפילין חדשות ?

מקווה מאוד שהסברתי את עצמי כמו שצריך תודה רבה !!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עדיף לא ללמוד מסרטוני אינטרנט. עליך לגשת בבית הכנסת לרב הקהילה שלכם (אשכנזי, ספרדי, תימני וכו') ושאול אותו כיצד לעשות ושהוא יתן לך הדרכה לפי קהלתך.

לגבי העבר אין מקום לדון, אלא יש לדון על העתיד.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ