תפילות שווא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/20 15:25 ו בתשרי התשפא

שאלה

ישנו אדם מהשכונה שחלה לפני כשנה וחצי בצורה מאוד רצינית, ובעקבות כך נפתחה קבוצת תהילים בווצאפ לרפואתו. כיום מצבו השתפר משמעותית עד לרמה שקבוצת התהילים נסגרה, אך עם זאת ביקשו שכן להמשיך להתפלל עבורו בתפילות האישיות מכיוון שהמחלה היא מחלה כרונית ועל כן הוא לא חזר ל100÷ בריאות כפי שהיה לפני כן.

שאלתי היא כזאת- כמובן שאני בעד להמשיך ולהתפלל, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר במחלה כרונית- האם אין בדבר משום תפילת שווא?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על ההירתמות לשותפות במצוקה.

אחלק את תשובתי לשני חלקים: אין מדובר בתפילת שווא, כי הבקשה על בריאותו אינה בינארית - או רפואה שלמה או מוות - אלא כל שיפור, החזקת מעמד, המשך קיום וכדו׳ הם משמעותיים, ועל כך אנו מתפללים. למעשה, אנו מתפללים על כולנו ״רפאנו״.

וזה מוביל לחלק השני: נראה לי שנכון יהיה לשמור את התפילות המיוחדות למצבים מיוחדים וחריגים, שאם לא כן - תפילות אלו הופכות להיות שגרתיות, כמו בתפילת עמידה, ואין בהן את התעוררות הלב המיוחדת. על כן, היה נכון לכלול אותו בתפילת עמידה, יותר מאשר להמשיך לאורך זמן תפילה ״מיוחדת״ שמשמיטה את הקרקע בגלל המשכה הארוך.

כל טוב, ולוואי ויקבל ה׳ את תפילתנו, וישלח רפואה שלמה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן