תפילות כאשר יש תינוקות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/01/20 20:11 כג בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

יצא כך שאשתי ואני הורים ל2 בנות עם הפרש 11 חודשים, אשתי ילדה לפני כשבוע.

אנחנו משתדלים לקיים את התורה כמה שניתן, תפילות שיעור תורה פעם בשבוע וכו'.

כעת מאוד קשה, רציתי לשאול מה ניתן לעשות?

אינני רוצה להשאיר את אשתי לבד עם 2 הקטנות כי זה יוצר כעס וריבים לאחר מכן, כיצד ניתן להגיע לכל התפילות? או לפחות לדעת מה החלק החשוב ביותר בתפילה שכדאי להיות במניין?

לדוגמה שבת בבוקר זה שעתיים וחצי תפילה, אין סיכוי שהיא תישאר עם שתיהן לבד לאחר שלא ישנה לילה שלם.

האם כל החלקים של התפילה הן בגדר חובה? אם אני מתפלל לבד בבית את החלקים העיקריים האם יצאתי לידי חובה?

האם שלום בית קודם לתפילה במניין?

אשמח לתשובה מעמיקה, בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות ושמחה גדולה על לידת הבת. זכו לגדלה לתורה לחופה ולמעשים טובים, בשמחה ובטוב לבב.

נקודת המוצא של הסוגיה המבורכת הזו היא שהטיפול בילדים אינו של אשתך בלבד.

הבנות הן של שניכם, והאחריות היא של שניכם.

ובד בבד, עליך מוטלת גם החובה של תפילה במניין.

בין כל זה צריך לתמרן בצורה האופטימלית.

ראשית, לעשות זאת בהסכמה וברצון. שלום הבית ביניכם הוא היסוד הגדול והחשוב מכולם.

דברו האחד עם השני, ונסו לסכם כי במקומות החיוניים לתפילה במניין אתה תהיה.

למשל, אם אפשר, ואם היא מסוגלת לקבל זאת, להגיע לתפילת שחרית של שבת ב״ברכו״, ולהישאר עד קדושה של מוסף.

ואם היא לא ישנה לילה שלם, וזקוקה לכך בבקר – כלל לא ללכת, ולהתפלל בכוונה בבית.

וככל שתדברו האחד עם השני, ואתה תטמיע את החובה שלך לטפל בבנות, והיא את הנכונות שלה לאפשר את תפילתך במנין כשהיא יכולה – תמצאו את הדרך הנכונה.

כל טוב וברכת בשלום