תפילות ו-ocd

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/06/20 09:22 כה בסיון התשפ

שאלה

שלום,

הרבה פעמים אני חוזר על פסוקים שלמים בתפילה מחשש שלא אמרתי אותם נכון. לפיכך, הרבה פעמים אני חוזר גם על שם השם. האם זו הזכרת שם השם לבטלה?

כמו כן, האם אלוקים כועס אם לא מתפללים שלוש תפילות ביום?

תודה על תשובתך.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אתחיל בדברים האחרונים שכתבת.

אין לי שום מושג האם הקב״ה ׳כועס׳. אני מאמין שהקב״ה קורא את האדם כפי שהוא באמת, ודן דין אמת, שהוא גם מלא רחמים. מי שברא את ה ocd הוא גם זה שיודע את טיבו.

הדבר היותר נכון לעשות הוא לקבל על עצמך שבשום אופן אתה לא חוזר על אף מילה בתפילה. זו ההדרכה ההלכתית הנכונה, לא חזרה עם מילים ולא חזרה על שם ה׳.

ועל ידי כך כלל לא להיכנס לנושא הזה.

כל טוב