תפילות וברכות שמותרות לגוי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/09/18 01:33 יד בתשרי התשעט

שאלה

שלום רב,

אני נורא רוצה להתקרב ליהדות,אני יהודי רק מצד האבא,ובשל הבטחתי להורי בעזרת השם אתחיל את הגיור רק בעוד 3 שנים.

הבנתי שלגויים מותר להתפלל תפילות של יהודים אך יש דברים קצת שונים,אפשר בבקשה לפרט אילו תפילות מותר לי להתפלל ואיך לעשות זאת נכון.

כמו כן אני רוצה להתחיל לברך כמו שצריך,עד עכשיו הייתי מברך במילים שלי,איך עושים זאת? יש כל כך הרבה ברכות,הורדתי אפליקציה שמרכזת את כל הברכות,אך אני לא יודע איזה נוסח לבחור וגם מתי אומרים ברכה אחרונה וכו..

אשמח אם תבהר לי את הנושאים האלו.

המון תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ראיתי את דבריך, ברור שאדם שלא למד ולא קרא בנושאים אלו אינו יכול לדעת כיצד עליו לנהוג, אבל מכיוון שאתה מעוניין להתגייר בעתיד, אני מציע לך לפנות כבר כעת לעשות קורס יהדות הכנה לגיור, שם תלמד את כל השאלות הנ"ל, ואתה תתקדם לפי הסדר ללא קפיצות ודילוגים, לאחר מכן אם תרצה תתגייר אם לא תרצה תמשיך לשמור את היהדות עד השלב שבו תוכל להתגייר, אבל אין טעם לענות על שאלה שאלה, צורך כך אתה צריך ללמוד בצורה מסודרת.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ