תפילה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/05/21 15:33 כח באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה לקראת חגי תשרי שיבואו עלינו לטובה

בגלל תקופת הקורונה

אבא שלי שהוא בן 75 עם מחלות רקע כמו בעיות לב לחץ דם ועוד

ובגלל זה אבא שלי נשאר מתחילת הקורונה עד עכשיו בבית ומתפלל בבית גם בחגים שהיו

וגם אני נשאר איתו כדי לא לסכן אותו.

השאלה שלי היא אם לא היו הגבלות (סגר) לגבי חגי תשרי

עדיף שאת תפילות של ראש השנה, כיפור וסוכותנתפלל בבית או ללכת לבית הכנסת ולקחת סיכון. (אצלנו בבית כנסת אין מקום להתפלל בחוץ וכל התפילות מתקיימים רק בתוך מבנה סגור)

תודה מראש ורק בשורות טובות והמון בריאות

תשובה

שלום לך ובריאות לאביך,

אביך צריך לעשות כפי שהוא מרגיש.

הרגשתו האישית חשובה לא פחות מקורונה ונכון שיפעל כפי שהוא מרגיש.

לגבי ראש השנה - העיקר הוא לשמוע תקיעות שופר השנה רק ביום השני ולכן אם הוא חושש אני ממליץ שילך לזמן התקיעות וישמע שם 30 תקיעות ויחזור הביתה.

לגבי יום הכיפורים - העיקר הוא לצום ולכן עדיף להשאר במזגן בבית ולהצליח לצום, מאשר ללכת להתפלל.

לגביך - אין שום סיבה שלא תתפלל בחצר בית הכנסת. תלך ותשב בחוץ ותשמע את המתפללים בדרך החלון, כך זו תפילה בציבור לכל דבר ואינך נכנס למקום סגור. (פתרון זה נכון גם לגבי אביך וגם לגבי תקיעות שופר. ניתן להביא כסא ומחזור מהבית) בכל אופן לך אין סיבה לוותר על תפילה בציבור.

אתה גם יכול לחפש מנין בנץ החמה (הרבה יותר מהודר, בפרט בראש השנה) ולחזור מוקדם יותר לאביך.

בברכה ובהצלחה

דוד לוי 098987548