תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/07/19 13:09 יא בתמוז התשעט

שאלה

אם אני קמתי נגיד ב 11 אסור לי להניח תפילין ולקרוא קריאת שמע?ואם אסור אז יש איזה סדר תפילה מסויים שאני צריך לקרוא או לא להתפלל בכלל?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בכל שעה שאתה קם - ביום (לא בלילה): בצהרים ואפילו אחרי הצהרים, אתה מניח תפילין עם הברכה, וקורא קריאת שמע עם התפילין.

אם קמת עד חצות היום (בערך 1230) אתה מתפלל מוסיף תפילת עמידה של שחרית עם התפילין.

אם קמת אחרי חצות היום - אתה ממתין חצי שעה (עד שעה 1315) ומתפלל מנחה. אפשר להתפלל מנחה עד השקיעה - (בערך עד שעה 1930). אפשר להתפלל מנחה עם התפילין (אבל זה פחות מקובל).