תפילה שחברות יאהבו אותי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 05/05/19 00:34 ל בניסן התשעט

שאלה

אני מאוד רוצה שיתרחש שינוי מסוים ביחסם של חברותיי אלי.

אני מבקשת על זה הרבה מה' ואני לא מרגישה שמשהו השתנה.

מה אפשר לעשות כדי להרגיש שה' שמע לתפילתי?

תשובה

שלום לך.

השם יתברך שומע ומאזין לכל התפילות של כולם ובייחוד של ילדי ישראל שתפילתם אפילו בוקעת רקיעים.

אין לי ספק שתפילותייך נשמעות ורצויות.

אני מבין שחברותייך כנראה לא מתייחסות אלייך יפה ואני מקווה שהן לא מציקות לך ולא עושות נגדך חרם.

אספר לך סיפור:

ראש ישיבת קול תורה מרן הרב שלמה זלמן אורבך הלך לישיבה ושמע שתי ילדות מתווכחות אחת הלכה והשניה נשארה בוכיה.

שאל אותה הרב ילדה למה את בוכה

והיא ענתה לו כי הילדה השניה אמרה שהשמלה שלי לא יפה.

לא נכון אמר לה הרב הישיש תגידי לה שאני אמרתי שהשמלה שלך מאוד יפה.

אני קורא שאלתך החכמה ואת ילדה קטנה ואומר לך שחברותייך מפסידות שהן לא מתייחסות אלייך יפה.

אני מציע שחוץ מלהתפלל תגשי למורה שלך ותספרי לה ואולי תדברי עם אמא שלך .

יתכן שיש איזו ילדה שהיא גורמת לאחרות להתייחס ,אלייך לא יפה.

תתפללי על החברת שלך גם ותבקשי שהן תהיינה בעלות מדות טובות.

בכל מקרה אל תבכי ואל תקחי ללב יותר מדאי נכון זה פוגע ומעליב אבל היי שמחה וטובת לב ותראי שהענינים יסתדרו.

אשמח לשמוע ממך בהמשך שהענין טופל .

המשיכי להתפלל ולשמוח ולהיות ילדה טובה בהצלחה רבה.