תפילה מסידור כוונות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/19 11:16 טו בתמוז התשעט

שאלה

שלום רב

האם מותר לקרוא/.להתפלל בסידור כוונות (סידור לא רגיל שמקובלים משתמשים בו) האם אני יכולה לקרוא ממנו לפחות קריאת שמע שעל המיטה?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם לא בקי בתורת הכוונות, לא כדאי שיהיה לו חלק בכך. כל פעולה שאין אדם יודע את כולה עד תומה, יכולה לגרום לתקלות רבות, כיוון שהוא לא בקי עדיין במלאכה זו ומשתמש בה, ויש בכך אפילו סכנה רוחנית. על כן אם רצונך ללמוד את הכוונות יש ללמוד אותם היטב, ולא לקרוא כוונות ועיצורים ללא ידיעת עניינם. אמנם היו שהקלו לקרוא "זוהר" ללא הבנה, אבל שם זו קריאה סתמית, שאם לא הבנת אין בכך חסרון, אבל בתפילה לקב"ה אדם צריך לדעת מהו מבקש מהקב"ה ושלא יבוא לידי תקלה. אולם ברור שאם את קוראת רק את קריאת שמע הרגילה, ללא הוספת כוונות וכדו'' אפשר לקרוא מכל סידור שנמצא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ