תפילה ורפואה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/18 19:21 ו באב התשעח

שאלה

לכבוד הרב שלום,

לאחרונה אני סובלת מבלט בדיסק וכנראה גם דלקת בעצם הזנב. אני גם בהריון (ב"ה) שאולי עוד מוסיף לכאבי גב. כואב לי לעבור מישיבה לעמידה ויכול לקחת לי 10 שניות לקום כי אני קמה לאט (מאז שזה כואב). אני מנסה לטפל בזה אבל עד שזה יעבור יש לי שאלות בנוגע לתפילה:

1. האם אני יכולה כשאני מתפללת שחרית בבית להמשיך לשבת בחלקים כגון "ברוך שאמר" "ויברך דוד" " וכו'? מצד אחד אני מתפקדת באופן מלא יחסית, בדרך כלל, וקמה כדי לעשות דברים שונים בבית, אבל מצד שני זה כואב לי. אפשר להקל ולהמשיך לשבת (בתפילה)?

2. אני משתדלת ללכת לבית כנסת בשבת בבוקר אבל קשה לי מאוד שכל הזמן קמים ויושבים. לפעמים אני מעדיפה לא ללכת בגלל זה. האם נכון יותר ללכת ולהמשיך לשבת או לא ללכת? שזה לא יראה כמו ביזיון שכולן קמות ואני לא אבל מצד שני באמת יש לי בעיה.

תודה על התשובה,

שיר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

הקב"ה יתן לך כח ושמחה לגדל משפחה בריאה ושלמה.

א. את יכולה להמשיך לשבת בפסוקי דזמרא.

ב. אם ההריון ניכר וידוע שהישיבה היא מכאב אין לחוש ואפשר להמשיך לשבת.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן