תפילה ואמירת קדיש יתום בזמן החזקת תינוק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/20 05:49 א בחשון התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום,

בע"ה נולד לי בן. היות והוא עדיין קטן (חודש וקצת) יש לי שתי שאלות:

1. האם מותר להתפלל כאשר מחזיקים תינוק? ממה שקראתי, מצד אחד עדיף שלא בכדי שמרבית הריכוז יופנה לתפילה. אך, כיוון שלחיים יש את מסלולם - ריכוז גדול יותר יכול להגיע דווקא כאשר אני מחזיק את התינוק עלי במנשא מאשר הוא בעגלה.

2. לצערי, אבי נפטר לפני מספר רב של שנים, כך שאני קורא עליו קדיש יתום כאשר אין אף אחד שיקריא קדיש יתום בזמן התפילה (בכדי שלא ידלגו), כאשר אני מרגיש שאני רוצה להתחבר אליו שוב, וביום השנה שלו.

א) האם זה בסדר המועדים בהם אני בוחר להקריא את הקדיש. ב) האם זה בסדר שאחזיק את בני באותו זמן? האם יש בזה משהו כמו שהוא קורא עלי?

תודה רבה וסופ"ש נעים.

א.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות ללידת הבן. זכו לגדלו לתורה לחופה ולמעשים טובים, ולמציאת חן בעיני אלוהים ואדם.

א. בשאלות מעין אלו תמיד יש לברר מהי האפשרות הטובה ביותר מבין אלו הקיימות. בוודאי שהטובה ביותר היא להתפלל בלי התינוק לידך – לא בעגלה ולא בידיים, אלא בהתכוננות עמוקה מול הקב״ה כתביעת התפילה. מעבר לכך, ההליכה לתפילה כבייביסיטר אינה מכבדת את התפילה. ברם, לעתים מזומנות הטיפול בתינוק מוטל על המתפלל, מסיבות שונות, ואז צריך לעשות זאת בצורה המאפשרת כוונה גדולה יותר. אם אכן המנשא מאפשר זאת – יש להתפלל כך, שכן יסוד ההלכה האוסרת החזקת תינוק מיועד לכוונה היותר גדולה.

ב. מותר לומר קדיש כאשר אין מישהו אחר שאומר זאת. אין הלכה מיוחדת לגבי החזקת הילד במצב זה.

כל טוב ושמחה