תפילה במקום מלוכלך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/09/18 10:02 ט בתשרי התשעט

שאלה

שלום הרב,

קראתי שאסור להתפלל במקום מסריח או לא מתאים לתפילה משום "והיה מחניך קדוש".

הכיתה שלי מלוכלכת מאוד ואנחנו מתפללות שם כל בוקר. האם מותר? צריך לטאטא כל בוקר לפני התפילה?

תודה וגמר חתימה טובה :)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אכן עדיף וחשוב לטאטא.

אבל אין הכרח מפני שהאיסור על תפילה במקום מלוכלך מכוון לריח של צואה או דברים רקובים.

להלן ציטוט מתוך פניני הלכה

אם ישנה צואה בתוך ד' אמותיו, אין מחנהו קדוש ואסור לו להתפלל שם. ואם הצואה מונחת כנגד פניו, כל זמן שהוא רואה אותה – אסור לו להתפלל. ואם ריחה מתפשט, צריך להתרחק ד' אמות ממקום שכלה ריחה. לכתחילה יש להחמיר בזה גם כשהריח מגיע מחדר אחר או משירותים. גם מי שחוש ריחו נפגע, צריך להתרחק כשאר האנשים שמריחים (שו"ע עט, א).

כדין צואת אדם כך דין כל דבר שנתקלקל והסריח עד שבני אדם רגילים להצטער ממנו. לפיכך, יש להרחיק מנבלה ומצואת בעלי חיים שהסריחה כפי שמתרחקים מצואת אדם (מ"ב עט, כג). לגבי קיא, אם ריחו רע, דינו כצואה. ואם אין ריחו רע, יש מקילים שלא להחשיבו כצואה (עיין מ"ב עו, כ, ואש"י נא, יב).

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן