תפילה במניין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/05/20 14:22 ג בסיון התשפ

שאלה

שבוע טוב וחודש מבורך,

בחודשיים האחרונים התפללתי, כמובן ביחיד, וזכיתי להתעמק בתפילה יותר מבעבר. הגיית המילים, מחשבה על מה שאומר וכו'

כעת, כשחזרנו ב"ה להתפלל במניין, בפרט כשהמניין מצומצם לעשרה מתפללים, אני מרגיש לא נוח שכולם ממתינים, מרגיש תחושת החמצה כשנאלץ להזדרז וכו'

מציין שמתגורר בישוב קהילתי עם מניין-שני מניינים לתפילה (בימי חול)

מה עושים?

האם מותר להתפלל ביחיד?

בברכה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על שאלה המבקשת את הדרכים המעצימות.

ישנה חשיבות גדולה לתפילה במניין. גם כאשר היא על חשבון הכוונה בתפילה האישית והאנושית.

ולכן, יש להעדיף את התפילה בציבור. רבי עקיבא היה מקצר את תפילתו בשעה שהיה מתפלל בציבור.

ברם, אין היא חייבת להיות התפילה היחידה. ועל כן, מידי פעם יש מקום להתפלל תפילה פרטית, כאשר עולה על נשמתך.

כל טוב