תפילה במניין מול בריאות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 19/02/20 17:07 כד בשבט התשפ

שאלה

שלום רב,

אני שואלת את השאלה בשביל אבא שלי.

מצבו הבריאותי הוא כזה-

סכרת סוג 2 לוקח אינסולין וכדורים, אסטמה, מחלת דם תורשתית, ובעקבות כך בעיות ברגליים ובגב.

מספר רופאים כבר הורו לו לעשות הליכות- חצי שעה כל יום כדי לשפר את מצבו הבריאותי.

אבי עובד וגם דואג ל5 ילדים ולכן הזמן שלו קצוב והוא חושש להפסיד תפילה במניין.

האם במצב כזה הוא יכול להפסיד תפילה במניין כדי לעשות הליכה ולשמור על בריאותו?

והאם יכול גם להפסיד תפילה בבית במקרה שאין זמן?

בתודה מראש!

-עדי-

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אברכהו שיבריא במהרה, וה' יעלה ארוכה לכל מחלותיו. אמן ואמן.

יש בתפילה במניין מעלה גדולה. הן מצד קיבול התפילות, והן מצד הכוונה בתפילה כשמשתתף עם הציבור.

אם יש צורך רפואי, מותר להתפלל ביחיד בוודאי.

ואם מתפלל ביחיד, טוב אם יוכל לכוון לשעה שהציבור מתפלל.

(מקורות: רמב"ם הל' תפילה פרק ח | שים לב ללשון השו"ע סימן צ', ט: "ישתדל אדם להתפלל בבית הכנסת עם הציבור, ואם הוא אנוס שאינו יכול לבוא לבית הכנסת - יכוון להתפלל בשעה שהציבור מתפללים..." | ערוך השולחן סימן צ)

בשורות טובות!