תפילה בכאב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/20 10:29 ו בתשרי התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, כבר תקופה שאני מתפללת מתוך כאב ולא מתוך שמחה. אני יודעת שצריך לעשות את המצוות בשמחה ולעבוד את הקבה בשמחה אבל תמיד התפילה שלי באה ממקום כואב שאני פורקת ובוכה. איך אוכל להתפלל בשמחה? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל לך כי ישובו ימי השמחה אלייך.

אבל, בנתיים, למה את יוצאת מנקודת הנחה כי הקב״ה חפץ בשמחה שלך יותר מבכאב שלך ?

מספר תהילים אנו למדים כי לעתים דוד המלך פתח את עולמו בפני הקב״ה בשמחה גדולה, אך לעתים גם בכאב עצום, בבכי, בקריאה לישועה.

אנו מתפללים את האמת שלנו. וכשהאמת שלנו כעת כואבת - אנו פורשים את הכאב הגדול בפני הקב״ה, ומתעלים ביחד עם הכאב.

מתוך בקשה שיקויים בנו ״שמחנו כימות עיניתנו, שנות ראינו רעה״, כלומר: שיבוא יום והקב״ה ישיב לנו את השמחה הגדולה, כמו שהיו לנו ימי העינוי.

כל טוב