תפילה בחלקים

חדשות כיפה רבני בית הלל 19/07/18 12:17 ז באב התשעח

שאלה

שלום הרב,

אני בת שירות וברבים מן הבקרים אין לי 15-20 דקות פנויות שבהן אני יכולה להתפלל ברצף. לצערי בהרבה מהבקרים האלה אין לי אפשרות לקום מוקדם יותר.

אני משתדלת ללקט פה ושם 5 דקות ולהתפלל בחלקים, אבל אני לא בטוחה מתי מותר להפסיק ומתי לא. בין פסוקי דזמרא לסוף התפילה יש מקום שבו אפשר להפסיק?

אשמח להסבר ועצות. תודה רבה!

תשובה

שלום לך

הכי חשוב זה לא להפסיק מהתחלת ברכות קריאת שמע עד סוף העמידה וכן בתוך פסוקי דזמרא. אני מציע להפסיק אחרי שאת מסיימת ברכת ישתבח לפני שאת מתחילה ברכות קריאת שמע וכן אחרי סוף העמידה.

בהצלחה בשירות שלך. כל טוב, יצחק בלאו

הרב יצחק בלאו הוא רב מרבני בית הלל -הנהגה תורנית קשובה