תפילה בהנחת תפילין

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 13/01/20 15:13 טז בטבת התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני חוזר בתשובה ואני רוצה להתחיל להניח תפילין.

להניח תפילין ואת הברכה אני יודע

1) מה שאני לא יודע זה מה אני צריך לקרא,איזו תפילה?

שחרית? את הכל?

2) ואיך אדע מתי צריך להניח בבוקר?

המון תודה!

תשובה

שלום וברכה,

1) לכתחילה, אנו מניחים תפילין במשך כל זמן תפילת שחרית.

בכל אופן, כדי לצאת ידי חובת מצוות הנחת תפילין בלבד, נוהגים לומר עם התפילין, את הפרשיות שכתובות בתוך התפילין. ולכן אומרים:

א. שמע ישראל ופרשיות "ואהבת" ו "והיה אם שמוע".

ב. פרשת "קדש לי כל בכור".

ג. ופרשת "והיה כי יביאך"

(כל הפרשיות הנ"ל מובאות בסידור)

2) תחילת זמן הנחת תפילין הוא מוקדם בבוקר, ישנם לוחות שנה, שכתוב בהם את הזמן המדויק.

(היום לדוגמא, זמן תחילת הנחת תפילין בסביבות השעה 6:00, כמובן שזה משתנה לפי זמן זריחת השמש, שבאותו היום)

סוף זמן הנחת תפילין הוא, עד שקיעת השמש. (היום שקיעת החמה, בסביבות השעה 17:00)

שיהיה לך בהצלחה רבה בהמשך, ושתזכה להעלות מעלה מעלה, בעבודת ה' שלך, בשמחה.

ברכה והצלחה