תפילה-אלקי נצור- תפילה פרטית

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 12/04/20 03:23 יח בניסן התשפ

שאלה

שלום,

שאלה לרב בנושא תפילה. ישנו מנהג להוסיף את הפסוק של השם הפרטי בסוף אלקי נצור לפני יהיו לרצון. האם מוסיפים בקשות אישיות של תפילת עמידה לפני אמירת הפסוק, או אחרי?

דבר שני, האם מוסיפים את הפסוק גם בתפילות שבת?

דבר אחרון, האם עדיף להוסיף בקשות אישיות בשחרית של שבת, או מוסף?

מחילה מהרב על כל השאלות..

תודה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

א. ניתן להוסיף את הבקשות גם לפני אמירת הפסוק וגם אחריו. איך שרוצים.

ב. אכן בכל התפילות מוסיפים את הפסוק של שמך.

ג. באופן כללי בשבת לא מבקשים בקשות אישיות, כפי המבנה של התפילות של שבת.

בברכה רבה,

הלל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן