תפוח אדמה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/19 21:50 יב בניסן התשעט

שאלה

שלום האם מותר לשים בצלחת פסח תפוח אדמה קטן ולא גדול

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם כוונתך לאכילת 'כרפס' - עדיף תפוח אדמה קטן (פחות מכזית) ולא גדול.

ציטוט (חלקי) מתוך פניני הלכה:

נכון לאכול מהכרפס פחות משיעור כ'זית'... משום שאם יאכל יותר מכ'זית' יכנס לספק ברכה אחרונה... משום שברכת הכרפס מכוונת גם למרור שאוכלים בסעודה. ולכן מוטב שלא לאכול ממנו כ'זית'.

https://ph.yhb.org.il/04-16-15/

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן