תעודת רווקות וגיור

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/19 00:59 ב בניסן התשעט

שאלה

שלום רב, אני מתייעצת איתכם הרבה ואתם ממש עוזרים תודה!!!

אני גיורת שעומדת לפני חתונה בעזרת השם, נאמר לי שעליי לגשת להוציא תעודת רווקות ולהביא 2 עדים. השאלה היא האם 2 העדים צריכים להיות גברים או שאפשר גם נשים?

בוסף אני ממש בלחץ מהמעמד ואני מפחדת שישאלו כל מיני שאלות שלא אדע את התשובה עליהן כמו נגיד שאלות הלכה למיניהן וכאלה. אני ממש בלחץ. מה עושים בפגישה? איך זה מתנהל? מה מביאים?

ושאלה נוספת שמטרידה אותי...האם זה נכון שגר לא נחשב מיוחס כמו יהודי מלידה?...בעצם זה אומר שאני או נשמתי שוות פחות?

תודה מראש על העזרה הרבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אני מבין שיש לך תעודת המרה ושאת ממשיכה לשמור תורה ומצוות, וכן החתן המיועד שומר תורה ומצוות.

ב. היום אפשר להרשם בהרבה מקומות, על כן תנסי למצוא מקום שלא שואלים יותר מדי שאלות ומסבירים פנים למתגיירים.

ג. גרים יש להם מעלות וחסרונות כמו כל אדם בעולם, גם לכל יהודי יש יתרונות וחסרונת. אבל אצל הגרים אם הם ממשיכים בשמירת תורה ומצוות כפי שקבלו עליהם, שכרם גדול והם אהובים אצל הקב"ה (למרות שאינן יכולות להחתחן עם כהן) על כך שהתקרבו לתורה מבחירה חופשית ולא מתוך כפיה.

מזל טוב

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ