תסכול במקום העבודה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/11/18 10:47 ז בכסלו התשעט

שאלה

שלום רב ,

יש לי שאלה בבקשה .

אני עובדת בחברת ביטוח במוקד טלפונים ,

כל הזמן קר פה , הם שמים את המזגן על קור מקפיא

ובלתי אפשרי לעבוד כך .

אנחנו כולם מביאים פה ז'קטים ושמיכות ...

מצאתי פתרון – מפזר חום חשמלי ..

אבל חששתי משום גזל (של החשמל)

אז צלצלתי לרב והוא אמר שזה בעייתי מבחינת גזל חשמל ואני אצטרך לשאול

את "בעל הבית" לגבי שימוש בחשמל.

הסברתי שאין פה בעל הבית וזו חברה גדולה,

אז הוא אמר תשאלי את המנהל הישיר שלך .

שאלתי את המנהל הישיר ואת המנהלת שמעליו וטענו בפניי

כי אסור להשתמש במפזר חום משום "בטיחות"

הם אמרו כי באופן כללי מסכימים להשתמש במוצרי חשמל ,ובחשמל של החברה (מטענים , טוסטרים וכוי )

אבל מפזר חום אסור בגלל נושא הבטיחות .

כלומר לסיכומו של עניין אין לי אישור .

אני קניתי מפזר חום במיוחד לצורך זה , וכאשר השתמשתי בו

הוא מאוד מאוד רווח לי , וזה מאוד נוח ונעים לי להשתמש בו .

המוקד שלנו גדול אני יכולה להשתמש במפזר חום בלי שאף אחד יקלוט אותי.

אבל אני רק חוששת מבחינה הלכתית , כלפי שמיים אני רוצה לצאת תקינה, ושלא יכעסו עלי מהשמיים .

מאוד קשה לי המחשבה שאני לא אוכל להשתמש במפזר חום ואני אצטרך לשים גקטים מעילים ושמיכות .

זה לא נעים לי לעבוד ככה , ואף אחד פה לא מתחשב במצב הקור הזה .

מה עליי לעשות ? אני רוצה להשתמש במפזר, בבקשה תתירו לי

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח עצום על כך שאת עובדת בעבודה עם ציבור. במקום שמהווה מוקד לפניות של ציבור. זה לא קל לעבוד עם ציבור שהרי הר"ת של ציבור= צדיקים בינוניים ורשעים. וכל יום ויום לפגוש את הציבור דרך הטלפון זה מאתגר ומעיניין ומעל הכל יכול לעשות טוב להרבה מאוד אנשים.

ואם נקודת המוצא שלך בעבודה היא שאת רוצה לעשות טוב לאנשים הרי שזה לא הגיוני שהבריאות שלך תיפגע בשל עובדה זו.

ולכן כדאי לך לשוחח על המצוקות שיש לך בעבודה עם המנהל הישיר שלך.

ובכל מקרה הוראות בטיחות בעבודה הם מעל הכל ויש למצוא פתרונות יצירתיים למצב שהרי לפי מה שכתבת בשאלה "כולם פה מביאים ז'קטים ושמיכות" הרי שזו בעיה כללית שכדאי לפתוח אותה עם המנהל.

ואולי כדאי להציע למנהל שאחת לכמה שעות ניתן יהיה "לחלץ עצמות" ולעשות התעמלות או הליכה קצרה על מנת להתרענן ולהתחמם.

ואולי כדאי לפתוח את הנושא הזה לדיבור בין כל העובדים ולקבל החלטה מוסכמת על עוצמת הכיוון של הטמפרטורה במזגן .ואולי כדאי להחליף מקום ישיבה שהוא קרוב יותר לחלון ורחוק מהמזגן. ואולי כדאי לאכול משהוא או לשתות משקה שמחמם את הגוף .

ואם את רואה שאין פתרון והבריאות שלך יכולה להיפגע כתוצאה מכך כדאי לך לחפש עבודה במקום אחר מפני שבריאות הגוף הוא מעל כל שיקול .

והקב"ה יעזור לך למצוא את הפתרון על מנת שתוכלי להשפיע טוב לציבור.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.