תנ"ך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/09/19 16:48 ט באלול התשעט

שאלה

שלום,

אתחיל ואומר שלאחרונה התחלתי להתעניין בתנ"ך ואף לקחתי על עצמי פרויקט לקרוא את התנ"ך בשלמותו מיתוך סקרנות לדעת ולהבין את שורשי ההיסטוריה של בני ישראל והעם היהודי, על כן התעוררה בי השאלה - האם יש תיכנון או יוזמה להמשיך ולכתוב את התנ"ך? לדוגמה: 2000 שנות גלות, גרוש ספרד, השואה, הישוב היהודי , הרצל והתנועה הציונית וכמובן הקמת מדינת ישראל שהיא למעשה בית שלישי.

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

התנ"ך נחתם בתקופת בית שני, כאשר פסקה נבואה בישראל, מלאכי היה אחרון הנביאים ובכך נחתם התנ"ך. על כן מכאן ואילך אלו ספרים חצוניים שאינם נכנסים לתנ"ך. כך שכל הדברים יכולים להכתב אבל אף אחד מהם לא יכלל בתנ"ך, מכיוון שהם אחר תקופת הנביאים בישראל.

שנה טובה

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ