תנור שאפיתי בו בשר האם אפשר אחרי 24 שעה לאפות בו תבנית אחרת פרווה/חלבי

חדשות כיפה רבני כושרות 31/05/19 02:24 כו באייר התשעט

שאלה

תנור שאפו בו בשר האם מותר אחרי

24 שעה לאפות בו חלבי/פרווה בתבנית אחרת

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אנו ממליצים להמנע משימוש בתא אחד גם לבשרי וגם לחלבי משום שזהו פתח לתקלות. כאשר מעוניינים לאפות באחד התאים מאכל פרווה – יש לוודא תחילה שלא נותרו בו שאריות מאכלים ממשיות, ולחמם את התנור כרבע שעה לחום המקסימלי לפני הכנסת המאכל הפרווה לתוכו.

לדעת הגר"ע יוסף ופוסקים נוספים – בעת הצורך יש מקום להתיר את השימוש בתנור גם לבשרי וגם לחלבי, כאשר בין האפיות ממתינים לפחות 24 שעות, ומחממים את התנור כחצי שעה. על הנוהגים כך להקפיד במיוחד על כך שהתנור נקי, וכמו כן כאשר מניחים את התבניות על רשתות להקפיד על נקיון הרשת.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן