תלמיד חכמים שהטעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/03/20 09:36 א בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

השאלה שלי היא:

אם נניח שאלתי תלמיד חכמים משהו, פעלתי לפי תשובתו ואז גיליתי שהוא טעה ובכך הטעה אותי, ובכך נגרם נזק לאדם אחר שצריך לשלם עליו. מי חייב? אני, ששאלתי תלמיד חכמים ולא רב, או הוא שהטעה אותי?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

תלוי במה הייתה הטעטת, אם זה דברים פשוטים משניות מפורשות (אין כמעט מציאות כזאת) הוא חייב, ואם זה דברים ששייכים בסברות וכדומה אין עליו חובה. כמו כן יש לדעת מה מעמד הרב הנשאל האם הוא מוסמך לכך או שמא החליט בעצמו

בכל מקרה צריך לבדוק שאלה זו היטב עם עוד תנאי, ובלי לדעת את כל התשובות קשה להכריע.

חודש מבורך

בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ