תלמוד תורה 2

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 02/06/20 14:12 י בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב צבי יניר

בהמשך לשאלתי מה נחשב תלמוד תורה אנסה להסביר את השאלה בצורה ברורה יותר בעזר השם יתברך כדי שתוכל להבינה לעומק ולעזור לי

כשאני תופס ספר של ברסלב או פרוספקט מהבית כנסת אט למשל שיעור של רב באינטרנט או כל רבד שהוא מכל חסידות שקיימת ומכל רב שהוא וכל חידוש וכל מה שנמנע בנושא של התורה הקדושה..איך אני יכול להיות בטוח שאם קיבלתי ספר על סיפורי צדיקים או חידוש או פירוש או כל דבר נחשוב תלמוד תורה ונכלל בקביעת עיתים שלי לתורה?

אני מבין ובטוח שלפתוח עיתון ידיעות אחרונות וכיוצ"ב וודאי לא נחשב לימוד תורה..כוונתי איך אני יודע בוודאות שאני תופס ספר או פלייר או שיעור מוסר אט הלכות אט סיפורי צדיקים נחשב תלמוד תורה?

אני בעל תשובה שרעב ללימוד ורוצה לדעת כדי לא להיכשל בדברים שהם לא מכללים בתלמוד תורה עיתים לתורה

מקווה שכעת השאלה ברורה יותר

תודה מעומק הלב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אכן שאלה טובה. וכיוון שהגבול באמת לא תמיד ברור תלמד את מה הצעתי בתשובה הקודמת ודאי בשלבים הראשוניים ואחרי שתמלא כרסך במקרא משנה ותלמוד תשקול להמשיך הלאה לכל הדברים שלא תמיד ברור אם הם נכנסים לתחום כיוון שבאמת יש גם הרבה חומרים שלא ניתן להגדירם כלימוד תורה ולא אפרט

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן