תיקון עולם מאז אדם וחוה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/07/19 09:14 יח בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלה נוספת:

לולא חטא אדם וחוה, העולם היה צריך תיקון?

ואם התיקון הוא בגלל החטא, אז למה בימינו כשמתכוונים לתיקון עולם הכוונה היא בניית בית מקדש קיבוץ גלויות וכו' ולא חזרה לגן עדן?

תשובה

שלום

כפי שמבאר הרמח"ל בספר דרך ה' (חלק ראשון, פרק ג') גם לאדם וחווה במעלתם שלפני החטא היה תפקיד ועבודה לעשות כדי להעלות את עצמם ואת העולם.

התיון שיש לנו לפעול בעולם הוא להיות שותפים בעילוי העולם, כשהפסגה הרחוקה היא העילוי השלם של העולם למצב שלפני החטא ולמעלה מכך, וקיבוץ גלויות ובניית בית המקדש הם שלבים משמעותיים ביותר בתפקיד שלנו במציאות העולם הזה כפי שהוא היום, וזה שלב משמעותי בעילוי העולם בכלל, ולכן הכל אחד.

כל טוב