תיקון נשמות,גירושים,שינוי שם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/06/18 23:53 כח בסיון התשעח

שאלה

לצערי אני עוברת גירושים לא קלים.....נישואים שחשבתי שהם קסם ושישארו לנצח. גיליתי שהוא בוגד בי.... הוא גם בלי קשר קם ועזב את הבית ביום אחד ואמר שלא אוהב יותר.

הלכתי למתקשרת והיא אמרה לי שהוא עשה לי תיקון נשמה בזה שהוא העביר אותי שטר כתובה.

מזה התיקון נשמות האלה..... כל הסבל שאני עוברת בגלל תיקון נשמה?

אלוהים גרם לזה שהוא יבגוד כדי שהוא לא יהיה הבעל שלי יותר?

האם זה טעות לפנות למתקשרת מבחינת עבודה זרה? ועד כמה לקחת אותה בערבון מוגבל כי היא אמרה לי דברים עתידיים.....

מזה הגירושים האלה ואיך הלב כל כך כןאב.

והיא אמרה לי לשנות את השם שלי. מאז ומתמיד רציתי לשנות אותו..לא באמת התחברתי לשם שלי...ורציתי לדעת איך אפשר לדעת אם השם שלי באמת לא טוב ואם לשנות אותו באמת?

מאילנית מרים

לאלה מרים?....

סליחה שכתבתי קצת בקצרה הגירושים ממש קשים. ולאיפה לא פניתי לבקש תפילה לשלום בית ועוד בידיעה שהוא פשוט נאף.....כמה שהלב חלש לפעמים ואנחנו העם הנשי עוברות בחיים האלו......

תשובה

שלום.

אכן זה קורע לב לקרוא מה שאת עוברת.

ובכל זאת פניה לנשים שכאלה אינה דרך היהדות, והיא גם שקר מוחלט.

חלילה מלחשוב שאלוקים גרם לבעלך לבגוד בך. אלוקים לא מכריח אנשים לחטוא.

מי שאשם במצב שנוצר זה רק מי שבגד והרס את הבית.

הבעיה גם איננה בשם שלך.

בכלל את לא צריכה לייחס לעצמך בעיות שאנשים אחרים יצרו.

זה באמת קשה מאוד לעבור בגיל צעיר גירושין, במיוחד כאלה. אבל חלילה מלתת לזה להפיל אותך לקרשים.

את צריכה להסתכל קדימה. למצוא את המקומות שמהם את שואבת כוחות - רבנים/רבניות/חברות/לימוד/חסד וכיוצא בזה, ולחזק את האמונה שלך בעצמך כאישה טובה שעוברת משבר שלא באשמתה.

בהמשך תחפשי ותמצאי בע"ה מישהו שראוי לך יותר, ותזכי לבנות בית נאמן בישראל.

בהצלחה רבה