תיקון כרת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/02/20 22:13 כ בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

רציתי לשאול: איך אני יכול לתקן את כל עוונות הכרת שהתחייבתי בהם גלגול הזה וקודמים? גם כרת של העולם הזה וגם של העולם הבא. (שבת שזל וכו)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מכיוון שהנך צעיר, רצוי להסתכל קדימה ולא להתעסק בעבר. כדי להכנס ללמוד תורה בצורה מסודרת (ישיבה תכונית, גבוהה, קטנה) ולבנות את עצמך היטב, לדעת תורה שבכתב ושבע"פ, הלכה ומוסר, וכל חלקי התורה, ולאחר שתהיה בנוי טוב, יודע ש"ס ופוסקים, תדע כיצד להתעסק עם חטאי העבר. אבל קודם עסוק בתורה שהיא מביאה את הרפואה הגדולה ביותר לאדם.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ