תינוקות מפונדקאות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/11/18 20:46 ט בכסלו התשעט

שאלה

בס"ד

שלום רב !

כידוע זוגות חילוניים רבים של גבר ואשה / חד מיניים מרבים בתהליך הנ"ל. ומכאן שאלתי עוסקת בעניין הבאת ילדים מפונדקאות מלאה / כפולה היינו : הביצית היא תורמת גויה' אחת ונושאת ההפרייה' הנה גם גויה' (האב תורם זרע)

ידוע לפי ההלכה כי האם הנה קובעת מעמדו ההלכתי של הילד.

במצב מעין זה שגם תורמת הביצית וגם נושאת ההריון שתי נשים שונות ושתיהן גויות נוצר משנה תוקף לכך שהילד גוי.

1. כיצד מגיירים ילד כזה ?

2. האם מגיירים ילדים שכאלה שנולדים לזוגות שאינם גבר ואשה ?

3. במידה ולא מגיירים, זה לא מייצר בעייה הלכתית שחס ושלום מחר לא יווצרו נישואי תערובת בהמשך.. כך שעדיף להציל ולגייר ?

אודה לתשובות מנומקות ולא חסרות. זה ממש הכרח בדור ובמציאות שלנו להבין את הנושא לעומקו

בברכה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. מגיירים אותו ככל גר קטן שמאומץ שהוריו המאמצים מביאים אותו לגיור. אם המשפחה שומרת מצוות גם הילד יכול להתגייר, כיוון שבעזרת השם ילך בדרך הישר והטוב.

ב. לפי המבואר בסעיף א', גיור יכול להעשות רק אם ההורים מקיימים מצוות, כאשר יש דברים שלא כהלכה לא מגיירים, אדרבא כעת הילד הנ"ל לא חייב במצוות והגיור רק מזיק לו, מכיוון שלא יקיים מצוות והחינוך בבית לא דתי, ואנו נגרום לו חלילה שיקבל עונשים על מעשיו, לטובתו שישאר גוי ולא יסבול עונשים על עברות שיעשה.

ג. ברור שיש חשש שתגרם תערובת, אבל אי אפשר לגייר שלא על פי הלכה, ולצערנו הרב יש היום רבים בארץ ישראל שאינם יהודים והדבר מסוכן מאד, אבל עוד תוספת מספרית לא תשנה את הנתונים.

על כן יחכו עם הילד הנ"ל, ואם כשיגדל ויהיה בן 18 ומעלה ירצה להתגייר, יוכל לעבור גיור עצמי לא שייך להוריו המאמצים, ובלבד שירצה להיות חלק מעם ישראל ששומר תורה ומצוות.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ