תיבת נח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 13:13 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום, יש לי שאלה שחבר שאל אותי ולא ידעתי לענות, ידוע שעל פי המדרש היו בתיבת נח 3 קומות בשאלת מהן מוקדשת לזבל, למה הם לא זרקו את הזבל פשוט לבחוץ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הם לא פתחו את התיבה כל השנה, רק לקראת הסוף פתחוה. בזמן המבול הם היו מבודדים מכל העולם בכך שהיו סגורים בתיבה וכשיצאו מהתיבה זה היה כעין בריאה ולידה מחדש.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן