תיבת נח והמבול

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/08/19 15:30 כט באב התשעט

שאלה

שלום לרב

יש לי שאלה שקשורה לפרשת נח

שנח יורד מהתיבה התיבה נעצרת בהרי הררת

השאלה שלי היא כזאת

אם התיבה נעצרה בהרי הררת איך הקנגורו חצה את האוקינוס והגיע לאוסטרליה? או איך הסנאי הגיע לאמריקה? או איך הדובים הגיעו לקוטב הצפוני?

אלו רק דוגמאות למשהו הרבה יותר גדול יש עוד המון חיות כמו שרשמתי

השאלה השניה

הרי גם אם נגיד שהמבול היה רק איפה שיש אנשים עדיין יש את גובה הים ולכן אם זה לא איזה גל צונאמי או משהו דומה וזה כמות של מים לאורך זמן זה אומר שכל הכדור היה מלא במים

אז לאן המים האלה נעלמו ומאיפה הם הגיעו כהרי יש כמות של מים בכדור וממנו מתקיים המחזוריות של הגשם

אז מאיפה הגיעו המים ולאן הם נעלמו?

חשוב לציין אני לא שואל בשביל להתסיס או משהו כזה אני בחור דתי תלמיד ישיבה לשעבר שמחפש תשובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

עיין

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%9E%D7%A6%D7%9F-%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%AA-%D7%A0%D7%97/

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן