תחתונים בשני צבעים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/11/18 19:17 ו בכסלו התשעט

שאלה

לאחרונה מוכרים (בסופר פארם או באינטימה למשל) תחתונים שהחלק הפנימי (הקרוב לגוף) הוא בצבע לבן והחיצוני הוא צבעוני (אדום שחור וכד'). ציתי לשאול האם התחתונים האלה נחשבים ללבנים או לצבעונים.

אני שואלת גם לשבעה נקיים האם הם נחשבים ללבנים וגם בימים אחרים אם אני רואה כתם מהצד הצבעוני (החיצוני) אני יכולה לא להסתכל על החלק הפנימי הלבן וזה יחשב לי לכתם על צבעוני?

נ.ב. אם זה משנה להלכה אני ספרדיה.

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

צריך להסתכל בחלק הפנימי, הלבן.

כי אנחנו בודקים הפרשות שבאות מבפנים.