תחנון

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/02/20 23:51 יד בשבט התשפ

שאלה

השאלה היא האם אדם יכול לבטל תחנון אם הוא מרגיש שהוא לא מסוגל להגיד מרוב שמחה בגלל אירוע שקרה (לא אירוע הלכתי )

ולמה?

תודה רבה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

יהודי צריך להיות בשמחה תמיד.

אינני מבין מה הקשר בין תחנון לשמחה.

לכן, למרות שאמירת תחנון היא בעיקרה אישית , אין סיבה לבטל תחנון מסיבות של שמחה.

מורי ורבי הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל שאף שביום העצמאות יאמרו גם 'הלל שלם' וגם תחנון'.

אמנם דעתו לא התקבלה להלכה, אבל מכאן אתה למד ששמחה גדולה ביותר אינה סיבה לביטול תחנון

בברכה דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן