תורה/קבלה המשך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/20 23:55 כה בתשרי התשפא

שאלה

אני לא יודע מה זה הספר המהר"ל. אני לומג כרגע דף יומי, משנה, משנה ברורה ומסילת ישרים בשבתות וספר הכוזרי קשור למלך כוזר ולריה"ל אז למה זה קשור ליסודות תורה אם כבר שמעתי על יסודות התורה ממסילת ישרים? עד עכשיו הגעתי לפרק שלישי בשער הגלגולים. שאלת איך אפשר להבין, אבל אני מבין ואני גם פעם שמעתי שיעורים של הרב מאיר אליהו וזה מזכיר את מה שהוא היה אומר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כבר מסר ר' ישראל משקלוב ביחס לכוזרי, וכפי שמופיע בתוספות למעשה רב בשם הגר"א: "היה אומר ללמוד ספר הכוזרי, שהוא קדוש וטהור, ועיקרי אמונת ישראל ותורה תלויים בו". וכן לעניין המהר"ל הוא בסיס האמונה היהודית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ