תורה/קבלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/20 23:13 כה בתשרי התשפא

שאלה

היי,

שמעתי על הספר של שער הגלגולים של המהרח"ו והתחלתי ללמוד מזה והיה מעניין. אני חייב לציין שאני מבין את כל מה שאני לומד גם אם זה קשור לקבלה חוץ מאמא חיה ואבא. האם אתה יכול/יודע להסביר לי מה זה כי הבנתי שזה גם משהו שקשור לצדדים של הספירות או משהו כזה לפי הציור של הספירות. בכללי האם אתה ממליץ לי ללמוד כי שמעתי לא ללמוד קבלה וממישהו כן ללמוד כי הדור צריך...

לא מרגיש שיש לי בעיה עם ללמוד את זה וזה גם מעניין, אבל אני לא חושק ללמוד. רציתי גם לנסות ללמוד ספר יצירה עם פרשנים וכו' האם ממליץ?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אדם שותה יין רק לאחר שמילא כרסו בבשר ולחם. תחילה יש להשלים את הדברים הבסיסיים שבתורה, שהם לדעת את כל התנ"ך על בוריו, כיצד אפשר ללמוד שער הגלגולים שבו מפורטים גלגולים שונים כאשר אין את הידיעה השלמה על האנשים שהתגלגלו והתגלו. צריך לעבור על כל ששת סדרי משנה, על כל כרכי המשנה ברורה, ולדעת לפחות סדר מועד בש"ס. כמו כן צריך לדעת את הכוזרי, מהר"ל ומסילת ישרים. כל מי שלומד ספרי קבלה לפני הדברים הבסיסיים, מדוע להתעסק בגלגולים לפני שיודעים היטב על מדת הזהירות והזריזות, כיצד יהודי צריך להתנהג בעולם הזה. יש כאן בריחה למחוזות שלא מיחייבים ולא מוסיפים. על אדם צריך ללכת בדרך המלך הסלולה ובסופה יזכה לראות אור.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן