תוקף גירושין

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/11/19 09:47 כח בחשון התשפ

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב,

התחתנתי נישואים אזרחיים בלבד בארצות הברית עם יהודי, מאחר שלא היה באפשרותינו להתגרש שם התגרשנו כאן בארץ לאחר כמה שנים בבית דין רבני, קיבלתי גט ומעשה בית דין ותעודת גירושין. כשהתגרשנו בארץ היינו שנינו רשומים כרווקים בתעודת זהות. כשבאתי עם תעודת הגירושין למשרד הפנים על מנת לשנות את הסטטוס לגרושה נאמר לי שלא ניתן כי אני רשומה כרווקה. נאמר לי במשרד הפנים שאני צריכה קודם להביא את תעודת הנישואין מארצות הברית כדיי לשנות סטטוס לנשואה ואז יוכלו באמצעות תעודת הגירושין לשנות את הסטטוס לגרושה. אין באפשרותי להשיג את תעודת הנישואין מארצות הברית כרגע. השאלה שלי אם בזמן הזה יוולדו לי ילדים האם הם חלילה ייחשבו כממזרים כי לא שיניתי את הסטטוס לגרושה בסופו של דבר במשרד הפנים? (עדיין רשומה כרווקה). החשש שלי הוא שכאילו לא ״השלמתי את תהליך הגירושין״ כמו שצריך ואז לא אוכל להוליד ילדים בעתיד כי אז הם ייחשבו לממזרים. האם לאחר מתן גט האישה ישר נחשבת לפנויה? או רק כאשר משנים את הסטטוס במשרד הפנים לגרושה אז האישה הופכת להיות פנויה?

אשמח למענה מהיר!!!!

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום וברכה,

נצטערתי לשמוע על הניסיון. אני תפילה שתמצאי את זיווגך במהרה.

לגבי שאלתך התשובה חד משמעית: הדבר היחיד שקובע לגבי ממזרות הוא החלטת בית הדין.

לפי מה שכתבת, קיבלת גט כשר כדת וכדין. ולכן ילדייך בעתיד הם כשרים, יהודים בקהל ה'.

ברכה והצלחה בהמשך הדרך!