תולעים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/01/20 14:35 טו בטבת התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב גלעד שטרואס

ויקרא פרק יא מב

כּל הוֹלֵךְ עַל-גָּחוֹן וְכל הוֹלֵךְ עַל-אַרְבַּע עַד כָּל-מַרְבֵּה רַגְלַיִם לְכָל-הַשֶּׁרֶץ הַשּׁרֵץ עַל-הָאָרֶץ לֹא תֹאכְלוּם כִּי-שֶׁקֶץ הֵם:

ספר החינוך מצוה קסג - שלא לאכול מיני שרצים דקים הנולדים בזרעים ובפירות

וכן מדיני המצוה מה שאמרו זכרונם לברכה שם ס"ז ע"א דלא לישפי (??) איניש (איש) שכרא (חפר) בצבתא (צבת/סיב/אחיזה??) באורתא (בערב כשחושך ולא רואה), מפני חשש תולעת שישאר בצבתא ואחר כך יפול לכוס. ופירוש צבתא הוא תבן שעל פני הכלי, ומכיון ששרץ בצבתא דינו כשורץ על הארץ.

לא בטוח בתרגום שתרגמתי עם מילון ולא מבין באופן כללי את הקטע

לעזרתך/לתשובתך אודה

משה

תשובה

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9B%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%AA-1706/