תהילים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/06/20 08:52 י בסיון התשפ

שאלה

שלום חכבוד הרב,

ראיתי שלא מזמן ענית על שאלה דומה ואנסה לשאול גם.

שאלתי רב הפתרון שהוצע שאינו ישים מבחינתי הוא התרת נדרים. מכיוון שלא נעים לי כבר להציק לו עם השאלות שאינן נגמרות בנושא מחילה אבקש לשאול את כבודו.

מזה הרבה שנים אני קורא תהילים מדי יום.

התהילים של היום בשבוע, היום בחודש ,פרק קיט ,ועוד מספר פרקים קבועים כל הרשימה הזאת מדי יום ביומו. כל יום באוטובוס מה שאני לא מספיק אני משלים בעבודה ובימים אלה משתדל לקום עם עלות השחר על מנת להספיק כמה שיותר. כלומר אני ער מלפני 4 . בקיצור סיוט.

הבנתי שיש צורך בהתרת נדרים מטבעי אינני חושף את עצמי ולכן זה לא ישים. הבנתי שיש אפשרות בהתרת נדרים של ראש השנה מה שאומר שהסבל הזה ימשך עוד 4 חודשים . השאלה אם יש אפשרות להוריד את המינון . כלומר להוריד את פרקי התהילים של היום בשבוע. האם זה אפשרי ?עם כל השאר אני יכול להסתדר בינתיים.

סליחה על האורך

אודה לכבוד הרב על השאלה

בכאב גדול

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אין שום צורך לבקש סליחה.

נראה שזה תלוי בכוונתך בזמן שהתחלת במנהג הזה ובהמשך - אם התכוונת להשתדל להגיד את הפרקים האלה כהנהגה טובה, אבל לא במחויבות, זה לא נדר, ואתה רשאי להפסיק או לשנות.

אם כן התכוונת לנהוג כך באופן קבוע ומחייב, זה נחשב קבלה טובה, שמתייחסים אליה כנדר, אבל אפשר בעניין זה לסמוך על התרת נדרים שעשית בערב ראש השנה (או יום כיפור. תלוי במנהג) האחרון.

אם לא עשית התרת נדרים, אכן צריך להתיר בפני שלושה. אני מבין את הקושי, אבל מכיון שלא מדובר פה במשהו שיש מה להתבייש בו - לא בעצם אמירת התהילים ולא בעומס שהיא יוצרת, נראה לי ששווה להתגבר על הבושה ולעשות זאת. את הפתח להתרה (העומס והקושי שזה גורם) מספיק שיידע אחד מהם.

בעתיד כמובן, כל הנהגה טובה שעושים, לומר לפני כן - בלי נדר.\

כל טוב ובהצלחה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן