תהילים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/01/20 11:22 טז בטבת התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב.

ב20 השנים האחרונות מדי יום ביומו אני קורא תהילים.

הפרקים של אותו יום בשבוע , בחודש, פרק קיט ועוד מספר פרקים קבוע.

מכיוון שאני לא קורא תהילים בלילה זה אומר בשעון חורף שיש לי שעה אחת של נסיעה באוטובוס ובבוקר אחרי עלות השחר לפני התפילה. פעם זה הספיק,היום אני בעיקר משלים את זה בעבודה. כפי שכבודו מבין זה נהיה סיוט שאני מודה שאני לא מסוגל לסבול אותו. יש דרך לעצור את זה בלי לאבד את השפיות ? תודה וסליחה

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח.

אין טעם של ממש בקריאת תהילים ההופכת לסיוט, וטוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה.

ועל כן - הדרך הראויה היא למצוא דרך להרפות מעט.

או - לקרוא פחות;

או - לקרוא בלילה;

או - בקצב אחר

או בכל דרך שתהפוך את קריאת התהילים כמתאימה לכוונת הלב, ולא ככפויה עליה.

והארה נוספות:

אם הקריאה בעבודה פוגעת בעבודה עצמה - הרי שהיא כלל אינה רצויה בעיני ה׳. המשנה מלמדת שאפילו האומנים קוראים קריאת שמע בראש האילן, כדי שלא לפגוע בזכות בעל הבית.

כל טוב ושמחה גדולה