תבניות שהשתמשו בהן בתנור מעורב

חדשות כיפה רבני כושרות 07/02/20 12:12 יב בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

לפני כמה זמן התחלנו להפריד תנורים.

עד אז השתמשנו התנור אחד גם לחלבי וגם לבשרי, אך הפרדנו תבניות.

אז חשבתי שעכשיו יכולה להיות בעיה עם התבניות, כיוון שהשתמשנו בהם בתנור המעורב.

האם מאמת יש את הבעיה הזו?

אם יש בעיה זו,

1. איך ניתן להכשיר אותן?

הבנתי שיש הבדל מסוג החומר שמהם הם עשויות, הבעיה היא שאיני יודעת כל כך להבחין בין הסוגים. יש דרך איך לדעת להבחין?,

2. אם יש בעיה זו, וההורים שלי נגיד מחממים משהו בתבנית כזו, האם התבנית מטריפה את התנור ואז צריך להכשיר אותו?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הדין תלוי באופן שבו חיממו בתבניות הללו:

אם מדובר בתבניות המונחות על המסילות של התנור - אין צורך להכשירן.

אם מדובר בתבניות המונחות על רשת התנור, שאינה נקיה ושימשה בין למאכלים חלביים ובין לבשריים - יש להכשיר את התבניות על ידי חימומם בתנור למשך חצי שעה על החום המקסימלי.

בברכה

יצחק דביר