תאריכים מותרים לחתונה

חדשות כיפה רבני בית הלל 07/10/19 15:58 ח בתשרי התשפ

שאלה

שלום

אנחנו מעוניינים להתחתן באפריל 2020 ורצינו לדעת מהם התאריכים בחודש הזה שמותר לאשכנזים להתחתן אחרי פסח/ספירת העומר.

האם זה נכון שרק לאשכנזים מותר להתחתן בימים מסוימים בחודש הזה ואם כן אז מה הם ?

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה (וברכת מזל טוב מוקדמת),

יש בעניין זה מנהגים שונים. מכל מקום, אם תתחתנו אחרי פסח ולפני ראש חודש ניסן (כלומר: עד ה022 באפריל) לא תהיה בעיה. בשאר ימי חודש אפריל נוהגים שלא להתחתן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן