תאריך לניתוח

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/05/20 09:39 כז באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

עקב מחלה ותקופה לא פשוטה, אני עתיד לעבור ניתוח בשבוע הקרוב שיבוא עלינו לטובה.

כרגע מסתמן שהתאריך יהיה ג' בסיוון, יום שלישי.

שאלתי היא בקשר לתאריך.

מצד אחד, יש חשיבות לבצע את הניתוח עם המנתח איתו נפגשתי כמה שיותר מהר בגלל המצב הבריאותי.

בנוסף לכך, המנתח מומחה בתחום ויש לו ניסיון עשיר, דבר שתורם לעניין.

מן השני, מישהו אמר לי שעדיף לא לעשות את הניתוח ביום שלישי ג' סיוון כי התאריך לא טוב.

הדבר גרם לי לחששות כבדים ולדאגות נוספים...

זכור לי שנאמר בספר בראשית על יום שלישי "פעמיים כי טוב", זה מעט מרגיע אותי.

רציתי לשאול מה כבוד הרב חושב.

בתודה מראש,

יהודי מתלבט וחושש.

תשובה

שלום

אמנם בתאריך זה החלו פרעות תתנו', אך הדבר אינו קשור לתאריך לבחירת ניתוח.

הרי כפי שהזכרת נכפל בו כי טוב, והוא משלושת ימי ההגבלה שטרם מתן תורתנו, ויש בזה עניין טוב אשר בגינו לא אומרים תחנון.

תתפלל להשם, תן צדקה, ותעשה תשובה. בזה עיקר השראת שכינה.

רפואה שלימה